Tminski migavci Seznam forumov Tminski migavci
Kam, kdaj, s čim....migat
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 





Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Tminski migavci Seznam forumov -> Vabila, Povabila...
Pontarski pohod z Mengor v Gorico
Avtor Sporočilo
milena.veliscek
Moderator


Pridružen/-a: 17.04. 2009, 15:15
Prispevkov: 89

PrispevekObjavljeno: 19 Apr 2015 21:45    Naslov sporočila: Pontarski pohod z Mengor v Gorico Odgovori s citatom

V soboto 25.4.2015 ŠRD Tminski migavci organizira pohod z Mengor v Gorico in kolesarjenje iz Tolmina v Gorico. Trasi pohoda in kolesarjenja ostajata enaki kot lani, vendar se v dogovoru s prijavljenimi lahko spremenita.
Zaradi organizacije je prijava obvezna do 23.4.2015 do 24. ure. Ob prijavi (na milena.veliscek@gmail.com ali GSM št. 031 774 044) navedite tudi vašo telefonsko številko ali pa elektronski naslov, da boste prejeli sporočilo v primeru odpovedi pohoda.

V primeru slabega vremena tako pohod kot kolesarjenje ne bosta izvedena.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Mare
Moderator


Pridružen/-a: 25.07. 2012, 22:11
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 20 Apr 2015 14:08    Naslov sporočila: Puntarski pohod Odgovori s citatom

Zdravo,

Računaj name v kolesarskem taboru, če bo vreme zadovoljivo.

LP
Marko
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

hilakogoj
Moderator


Pridružen/-a: 21.07. 2011, 18:04
Prispevkov: 6

PrispevekObjavljeno: 20 Apr 2015 16:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz se pridružujem kolesarski ekipi.
Lp Hilarija.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

milena.veliscek
Moderator


Pridružen/-a: 17.04. 2009, 15:15
Prispevkov: 89

PrispevekObjavljeno: 21 Apr 2015 10:36    Naslov sporočila: Urnik prireditve Odgovori s citatom

Pohodniki se zberemo 25.4.2015 na Pelancah (uradno Poljance) ob 7. uri in se povzpnemo na Mengore, da položimo venec na spominsko ploščo. Pot nadaljujemo mimo Mosta na Soči, Drobočnika in Avč. Po okoli štirih urah hoje (s postanki) naj bi prispeli v Kanal, kjer bo organiziran topel obrok (med 11. in 12. uro). Po postanku nadaljujemo pot proti Gorici, kamor naj bi prišli med 15. in 16. uro. Povratek iz Nove Gorice je predviden ob 15,27 ali pa ob 18.05, v obeh primerih z vlakom.
Kolesarji se zberemo ob 7.30 uri na avtobusni postaji v Tolminu in se po približno uri in pol kolesarjenja povzpnemo do Drobočnika. (V dogovoru s prijavljenimi, je možna daljša varianta mimo Kanalskega Loma na Testene do Avč.) Pot bomo nadaljevali po že opisani trasi za pohodnike in se jim pridružili na toplem obroku v Kanalu (med 11. in 12. uro). Po postanku nadaljujemo pot po desnem bregu Soče do Plavi. Utrujenosti in vremenskim razmeram se bo prilagodil zadnji del poti. Najbolje pripravljeni bodo nadaljevali pot čez Brda proti Solkanu in Gorici, ostali pa mimo Prelesja po novi/obnovljeni poti ob Soči do Solkana in Gorice, kamor naj bi prišli med 14. in 15. uro. Povratek iz Nove Gorice je predviden ob 15,27 ali pa ob 18.05, v obeh primerih z vlakom.
Zaradi organizacije in naročila toplega obroka je prijava obvezna do 23.4.2015 do 24. ure. Ob prijavi navedite tudi telefonsko številko ali pa elektronski naslov, da boste prejeli sporočilo v primeru odpovedi pohoda.
V primeru slabega vremena tako pohod kot kolesarjenje ne bosta izvedena.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

milena.veliscek
Moderator


Pridružen/-a: 17.04. 2009, 15:15
Prispevkov: 89

PrispevekObjavljeno: 24 Apr 2015 19:24    Naslov sporočila: Jutri gremo... Odgovori s citatom

Vsem, ki ste se prijavili, pa tudi ostale, če si slučajno premislite in se nam pridružite, sporočam, da se dobimo:
-pohodniki ob 7 uri na Pelancah,
-kolesarji ob 7,30 na avtobusni postaji v Tolminu.

Pohodnike bom vodila Milena, kolesarje bo vodil Mare.
Kot lani, nas bo tudi letos spremljal avto, v katerega boste lahko odložili tudi kakšno prtljago, če bo pretežka.
Prinesite s seboj veliko dobre volje, da se bomo imeli lepo.

Se vidimo!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

milena.veliscek
Moderator


Pridružen/-a: 17.04. 2009, 15:15
Prispevkov: 89

PrispevekObjavljeno: 02 Maj 2015 12:31    Naslov sporočila: Poročilo Odgovori s citatom

Bilo nam je lepo…
Ne Pelancah se je v turobnem jutru zbralo pet pohodnikov, ki smo položili venček na spominsko ploščo na Mengarah. Po že tradicionalni poti smo se mimo Mosta na Soči in Dobočnika sprehodili do Gorenjega Loga. Domačinke so nam pripravile izdaten zajtrk začinjen z veliko dobre volje. Njihova garaža nam je nudila prijetno zavetje pred vedno bolj gostimi dežnimi kapljami. Prišle so prav tako pelerine kot dežniki, saj nas je do Kanala vztrajno spremljal rahel dež. V Avčah smo se malo zasmilili udeležencem delovne akcije, pa nas je domačin oskrbel z zelo dobrim žganjem.
Medtem so kolesarji podaljšali jutranjo kavo na avtobusni postaji v Tolminu, vendar jih vreme ni ustavilo. Primerno opremljeni so od Mosta na Soči dalje nadaljevali pot po enaki trasi kot pohodniki in bili deležni dobrodošlice in okrepčila v Gorenjem Logu. Premagovanje grape nad Babjo jamo je bilo posebna preizkušnja, ki je vključevala tudi pohodniške spretnosti.
V Kanal smo pohodniki prispeli skoraj istočasno kot kolesarji. Čakala nas je topla in prostorna gostinska soba, prijazno osebje in dobra hrana. Jota, klobasa in pecivo. Slastno za prste obliznit in dobra podlaga za načrtovanje poti. Pohodniki nismo želeli sprememb, saj smo bili radovedni, kakšna je nova pot ob Soči. Kolesarji pa so drzno načrtovali skok na Vrhovlje in Sabotin. Najbrž je bilo načrtovanje tudi plod Maretovih proučevanj fizikalnih zakonitosti. Njegova razlaga motivacije za večje napore je stimulativno delovala tako na moški, kot na ženski del kolesarske odprave. Vsi so z lahkoto zmogli vzpon na Vrhovlje, zato so še malo podaljšali pot mimo Gonjač in se povzpeli na razgledni stolp. Da je bil vzpon na Sabotin dobra odločitev so povedale udeleženke, saj so v nahrbtniku prinesle tudi šparglje.
Pohodniki smo si privoščili dva postanka v Ložicah in Plavah, ker nismo mogli odkloniti obvezne kave pri Pavletovi sestri in Sandrini sodelavki. In veseli smo bili tudi še enega pridruženega člana. Dež, ki je v valovih načenjal našo potrpežljivost, saj smo morali oblačiti pelerine in odpirati dežnike, se nas je usmilil in od Prilesja dalje ni več motil. Hodili smo hitro, predvsem pa pogovora ni nikoli prekinjala tišina. Zadnjih 10 do 13 km, ko nas niso motili avtomobili, smo obdelali veliko zgodovinskih, geografskih in kmetijskih tem. Na Travnik smo prispeli okoli 17. ure, kjer so že čakali nasmejani kolesarji in Ruža, ki je priskrbela tekočino za hidracijo,. Lanskoletni venček smo nadomestili z novim in opravili obvezno skupinsko fotografiranje.
Noge so bile boleče, moje tudi ožuljene, vendar nasmeh je izražal zadovoljstvo in srečo. Zmogli smo in lepo nam je bilo. Nobeden ni potreboval pomoči spremljevalnega avta. Kolesarji so se vrnili z vlakom, pohodniki smo izkoristili spremljevalno vozilo. Zaključek v piceriji v Tolminu se je zavlekel v pozne večerne ure, kot da si še nismo vsega povedali v celodnevnem druženju. Nekaj je k dobri volji pripomoglo tudi tisto žganje iz Avč.
Pohodniki Pavle, Duško, Sandra, Branko, Silvan in Milena, kolesarji Boris, Jolanda, Hilarija, Mare, Samo, Tanja in Hilarija ter naši podporniki domačinke v Gorenjem Logu, Pavletova sestra in svak v Ložicah, Sandrina sodelavka in njen oče v Plavah, Ruža na Travniku smo zaslužni, da je prvi letošnji projekt Tminskih migavcev uspel. Hvala vsem.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo Poglej prejšnjo temo :: :: Poglej naslednjo temo Stran 1 od 1
Pojdi na:  

Legand
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: SuperFreak Theme By: Jonny-B :: Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas